دکتر نعمت الله صفری فروشانی با صدور حکمی از سوی حجت الاسلام و المسلمین دکتر توسلی ریاست پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به عنوان مدیر دانشنامه اهل بیت(ع) منصوب شد و مقرر گردید این دانشنامه با همکاری شورای علمی دانشنامه، آقایان: حجج­ اسلام محمدتقی سبحانی­ نیا، محمدهادی یوسفی غروی، سیف­ الله صرامی، دیبا، علی خراسانی، سیدرضا هاشمی، محمدعلی مهدوی­ راد، دکتر محمدرضا جباری، دکتر حمیدرضا مطهری­ فر، دکتر سیدعلیرضا واسعی، دکتر محمد الله اکبری و محمدرضا رحمان ستایش تدوین شود.

 نخستین جلسه ی مدیر دانشنامه اهل بیت(ع) با محققان، با حضور بیش از 40 نفر از محققان تاریخ روز سه شنبه ششم خرداد ماه 1393 در سالن همایش‌های دفتر تبلیغات اسلامی برگزار و رسالت و اهداف این دانشنامه تبیین شد.

دکتر صفری در سخنانی ضمن بیان سیر شکل‌گیری دانشنامه اهل‌بیت(ع)، ارائه چهره‌ای مثبت، معقول و قابل الگوبرداری از ائمه اطهار(ع) را هدف عالی این دانشنامه دانست و همچنین استفاده بالفعل و بالقوه از توان نیروهای تاریخی و نیز رواج علم‌نویسی میان طلاب را از دیگر اهداف دانشنامه برشمرد.

مدیر دانشنامه اهل بیت(ع) در ادامه از ساختار این دانشنامه و سیاست‌های آن سخن گفت و بیان کرد: مدخل‌های دانشنامه در دو حوزه تاریخی و معارفی توزیع شده تا همه جوانب درجه اول معصومان(ع) را پوشش دهد. این دانشنامه بر اساس حروف الفبا تنظیم شده اما زندگانی چهارده معصوم(ع) با توجه به اهمیت آن در ابتدا مورد بحث قرار خواهد گرفت. پدران و مادران و نیز آن دسته از فرزندان و اصحاب که دارای نقش سیاسی و فرهنگی مؤثر در شناخت ائمه(ع) باشند، به عنوان مدخل قرار گرفتند.

وی افزود: سیاست دانشنامه آن است تا مقالاتی قابل رقابت با دیگر دائرةالمعارف‌ها و بلکه قوی‌تر از آنها داشته باشد. ترجمه دانشنامه به زبان‌های مختلف، تقریبی‌بودن مقالات، خرافه‌زدایی و نیز بهره‌گیری از توان و دانش حوزویان متخصص در نگارش مقالات از دیگر سیاست‌های دانشنامه است.

به پیشنهاد مدیر گروه تاریخ دانشنامه اهل بیت(ع) و تایید شورای علمی گروه تاریخ، تعدادی از محققان برای نگارش مقالات معصومان برگزیده شدند. بر این اساس جلسه ای دیگر در روز دوشنبه 93/3/12 در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار شد و جناب آقای دکتر صفری رییس دانشنامه اهل بیت و مدیر گروه تاریخ، در سخنانی سیاستهای دانشنامه برای نگارش مقالات معصومان را تشریح کرد. ایشان در سخنان خود مطالعه همه تحقیقات تاریخی انجام شده در حوزه مرتبط با معصومان و توجه به رویکرد این تحقیقات، توجه به پیشینه تحقیق و بررسی منابع، داشتن تحلیل، رویکرد و مبنا، بسترشناسی حوادث،  قلم روان و روشمند، توجه به شبهات و پاسخ به آنها بصورت غیرمستقیم، رعایت اصول دائره المعارف نویسی، داشتن نگاه اثباتی و درعین حال ارائه تصویری زمینی از معصومان را از بایسته ها و اصول مورد تاکید در نگارش مقالات دانست.

نظرات (0)

There are no comments posted here yet

نظر خود را اضافه کنید.

  1. Posting comment as a guest.
0 Characters
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location
عبارت تصویر زیر را بازنویسی کنید. واضح نیست؟
کلیه حقوق متعلق است به سایت شخصی دکتر نعمت الله صفری فروشانی
طراحی در سما